Te tudod, mik a jó vállalkozó ismérvei?

A jó vállalkozónak határozott célja van, tehát pontosan tudja, hogy mit szeretne elérni a vállalkozásában. Ehhez persze már a pontos terv is összeállt a fejében, így a hogyan kérdésre is konkrét választ tud adni. 

A jó vállalkozó tájékozott a jogait és a kötelezettségeit illetően. Ha mégsem, akkor kérdez (ügyvédet, könyvelőt, szakértőt).

A jó vállalkozó szorgalmas, kitartó, pontos, betartja a határidőket, segítőkész, precíz, rendszerező és törekszik a fejlődésre. 

Rendszerező és precíz 

A jó vállalkozónak figyelemmel kell kísérnie – a tevékenysége mellett – a számláit. Ezeket – a különböző iratokkal egyetemben – rendszerezi, és vigyáz arra, hogy egy se vesszen el, mind bekerüljön a könyvelésbe. Mivel figyeli a számlákat, naprakész a tartozásait és a követeléseit illetően, ezeket időben rendezi. Továbbá követi a jövedelme alakulását, amiről a könyvelője havonta ad konkrét információkat. Ha ez nem történne meg, a vállalkozó felkeresi a könyvelőjét a kérésével. 

Szorgalmas és kitartó 

A vállalkozó törekszik a nagyobb jövedelem elérésére, a vállalkozása fejlesztésére. Naprakész a rá vonatkozó törvényekben. Ha mégsem, megkérdezi a könyvelőjét, tanácsadóját. Lelkiismeretes az alkalmazottaival, nem marad el a bérek kifizetésével. Emellett persze megfontolt és átgondolt döntéseket hoz. Ha bizonytalan, kérdez vagy utánajár.

Számos hasznos információt talál például a weboldalamon: www.contabnet.ro. Továbbá érdeklődhet a Pénzügynél, a Kereskedelmi Kamara ügyfélszolgálatától, vagy különböző szakértői oldalakról, mint a www.avocatnet.ro, vagy www.iiifpfa.ro, www.portalpfa.ro. Sőt, egyéb Facebook csoportokat is felkereshet, ahol szintén felteheti kérdéseit (Persoana fizica autorizata - PFA, Contabilitate, fiscalitate - intrebari si raspunsuri stb.).

Betartja a határidőket

A jó vállalkozó ismeri a határidőket, tudja, mikor kell leadni a nyilatkozatokat, adóbevallásokat, illetve mikor kell adót, járulékot befizetni! A 2018-ban betartandó határidőket a következő linken éred el.

Segíthetek még valamiben?
Várom hívásodat vagy e-mailedet az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
telefon: + 40 733 94 11 42
e-mail cím: office@contabnet.ro